Over FaceOff

FaceOff werd in februari 2011 boven de doopvont gehouden door 11 afstuderende studenten aan de Gentse Academie voor Beeldende Kunsten. Het systeem was simpel: de kruisbestuiving en intellectuele uitwisseling welke de 11 leden zouden moeten missen na het in ontvangst nemen van hun diploma op een plezierige manier verder zetten… is er leven na onze opleiding?

 

Maandelijks komen de leden samen ter bespreking van hun werk. Faceoff is in de eerste plaats een kunstenaarscollectief maar er worden ook commerciële opdrachten aanvaard – de leden zijn uiteraard ook allemaal in de eerste plaats fotograaf. Op het palmares kwamen aldus ook realisaties als “Advocaat in de Stad”, een geschiedkundig en toch  behoorlijk verteerbaar boek over 200 jaar  geschiedenis van de Gentse Balie  onder auspiciën van Professor Georges Martyn. Het collectief is fier op zijn goede contacten met zijn Alma Mater – de Academie voor Beeldende Kunsten , de stichting Liedt-Meesen en het Stads- en Provinciebestuur.

 

De vijf actieve leden geven een geëngageerde groepstententoonstelling onder de mysterieuze naam “Sammlung” in  de Zebrastraat van 11 tot en met 27 september 2015.

 

 

De leden van Faceoff hebben het volgende te zeggen over hun nieuwe tentoonstelling.

Sammlung. Een krachtig woord. Een breed spectrum aan mogelijke interpretaties. Compilatie, bijeenbrengen, collectie, verzameling, museum. Natuurlijk is dat laatste de ultieme betrachting van elk beeldend kunstenaar. Ook voor ons. Hier ademt ons werk. Hier komt het tot zijn recht. Een ideale locatie waar we werk bij elkaar brengen. Een verzameling om te ontdekken.

Een opeenvolging van verbanden tussen de beelden zelf of tussen de beelden en de persoon. Juist geplaatst. Sammlung is onze manier van tonen, de weerspiegeling van onze persoonlijkheid en identiteit in beeld gebracht. Ons naast elkaar plaatsen in de variatie die ons samenhoudt. Verzameld.